Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελά.

Θα με ρωτήσετε τι σκατά blog είναι αυτό που από τη μια διατυμπανίζει ότι είμαι στο κόσμο μου-που είμαι-,και από την άλλη μίρλα,μίρλα και πάλι μίρλα..
Λοιπόν: Έχω τους λόγους μου.Για να φτάσω στο σημείο να γράφω σαν καταθληπτικό σημαίνει ότι δε πάω καλά.Και μου τη δινει και σε μένα την ίδια.απόψε θα το ρίξω έξω βρε αδερφέ και θα μεταφέρω ένα από τα αγαπημένα μου ανέκδοτα που μου αρέσει πολύ η τελευταία φράση-κλειδί και θα τη χρησιμοποιώ πολύ συχνά από εδώ και πέρα με τους φίλους μου όπως φαίνεται γιατί περιγράφει λίγο πολύ τη κατάσταση.
Περνάω λοιπόν στο παρασύνθημα:

Ήταν καλοκαίρι και ενώ το μυρμήγκι δούλευε σκληρά για τις προμήθειες του χειμώνα, ο τζίτζικας τραγουδούσε και έπαιζε την κιθάρα του πάνω σε ένα δέντρο. Το μυρμήγκι περνούσε από κάτω και τον κορόιδευε, του έκανε κωλοδάχτυλα και όλα τα σχετικά, τονίζοντας βέβαια το γεγονός ότι τον χειμώνα ο τζίτζικας θα ψοφήσει από το κρύο και την πείνα, ενώ αυτό προνοεί, κλπ, κλπ.

Έρχεται ο χειμώνας και όπως το μυρμήγκι χουχούλιαζε στη ζεστή του τη φωλίτσα, τρώγοντας τους καρπούς των κόπων του καλοκαιριού, ακούει απ' έξω το κορνάρισμα ενός αυτοκινήτου. Ανοίγει την πόρτα και βλέπει τον τζίτζικα σε ένα κάμπριο, με 3-4 θεογκόμενες, απίστευτο λούσο και χλίδα... Τά 'χασε...

"Τί έγινε ρε τζίτζικα, του λέει, ζεις;". Τότε λοιπόν ο τζίτζικας του εξηγεί πως εκεί που τραγουδούσε στο δέντρο του, πέρασε από κάτω ένας διάσημος μάνατζερ και τον άκουσε, ενθουσιάστηκε, του έκανε πρόταση συνεργασίας, έβγαλε δίσκο, έγινε δεν-ξέρω-κι-εγώ-πόσες-φορές πλατινένιος, ξεσκίζεται στα βίντεο κλιπ και τις συναυλίες, και τώρα ετοιμάζεται για τουρνέ στην Ευρώπη.

Τον ρωτάει λοιπόν το μυρμήγκι: "Ρε τζίτζικα, τώρα με την τουρνέ, μήπως πρόκειται να περάσεις και από την Αθήνα;" - "Ναι", του απαντάει ο τζίτζικας, "γιατί, θες να σου φέρω κάτι;"
Και το μυρμήγκι: "Όχι, απλώς, άμα δεις τον Αίσωπο, πες του ότι γαμιέται..."


Και να συμπληρώσω γτ πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια με το κωλοσύμπαν που συνομωτεί υπερ σου αν θέλεις πολύ κάτι,αλλά εγώ τώρα κατά μου το βλέπω σα μυρμήγκι:
Άμα δείτε τον Coelho, πείτε του ότι γαμιέται..."

3 σχόλια:

  1. Όταν το έγραφες αυτό είμαι σχεδόν βέβαιη πως το Ε.Τ ήταν κάτι σαν το Εμεινα Ταπί ή Έπιασα Ταβάνι....Δεν έχει άλλο δλδ.
    Παρόλα αυτά το πολύ γνωστό (σωστό???) ρητό μήπως πρέπει να το δούμε με μια άλλη οπτική??
    Το να προσφέρεις γέλιο στους γύρω σου είναι πολύ καλό πράγμα...Τι και αν το προσφέρεις με τα σχέδιά σου, τι και αν το προσφέρεις
    στον ίδιο τον Θεό...Για φαντάσου όμως να έφτιαξες τόσο πολύ τα κέφια του Θεού που να τον έκανες να σου φέρει πίσω κάτι καλύτερο από ότι σχεδίαζες! Ακόμα και αν χρειάζεται να δυσκολευτείς περισσότερο...

    Όσο ουτοπικό και αν ακούγεται το έχω δει να γίνεται...Επομένως ας αφήσουμε τον Coelho να γαμιέται (όλοι πια!!!) και ας σκεφτούμε το εξής ρητό:

    "Η καλύβα μου κάηκε συθέμελα, κι έτσι τώρα μπορώ να δω το φεγγάρι..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός ο αλήτης ο Coelio , έχει πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή